Alex Buurman is een muzikant, een geluidstechicus én producer, en is daarnaast óók nog wat grafisch vormgever. Een creatieve duizendpoot dus, bij uitstek geschikt voor het broeinest van Lijm & Cultuur. ‘Ik sta open voor nieuwe samenwerkingen en die ontstaan hier ook weleens op het terrein. En ik kan helpen bij evenementen waar ik veel doe met geluidseffecten. Ik ‘kijk’ naar de wereld in geluiden. Ik heb bijvoorbeeld hier aan de Schie geluiden opgenomen van bouwwerkzaamheden en die opgeslagen als “havengeluiden” Dat soort geluiden gebruiken we om de inhoud van een presentatie of evenement te illustreren.

Alex doet ook veel verschillende commerciële klussen: van het opnemen van een cd voor een schoolklas of vrijgezellenfeest tot het geven van muziekles. Is er in al die bezigheden dan niet één ding wat hij het liefst doet? Toch wel. ‘Zelf muziek maken blijft toch het mooiste wat er is. En ook dat kan ik hier naar hartelust doen. Lekker componeren en spelen, van jazz en funk tot pop: heerlijk.

Pin It on Pinterest

Share This